Gdje smo

Divider Konjarik Đakovo

Kako do nas - planirajte svoj put!


Od:
Do: Apartman Đakovo, Ante Starčevića 43, Đakovo

Izbjegavaj autocestu

Grad Đakovo poznat je po svojoj monumentalnoj katedrali i, u svijetu čuvenoj ergeli lipicanaca, biseri koji svojim žiteljima i posjetiteljima svjedoče o svojoj bogatoj povijesti. Bilo da ste u potrazi za zabavom, specifičnim okusima i mirisima kuhinje ili pak u otkrivanju najboljih vinarija i vinskih podruma u zemlji, posjetite Đakovo, savršen ambijent za odmor i bijeg od svakodnevnice.

Privatni smještaj Konjarik ekskluzivan je smještaj u samom centru grada Đakova u neposrednoj blizini svih kulturnih znamenitosti. Savršen spoj tradicije i luksuza omogući će Vam da upoznate bogatu riznicu turističke ponude kontinentalne Hrvatske.

Brojni arheološki lokaliteti nalaze se u gradu i okolici. Oni su bogatu povijest ovoga grada. Iskopavanja iz 1997. godine potvrđuju život na širem području grada već u neolitiku, oko 5.500 godina prije Krista, koji kroz dugu i burnu povijest traje do današnjih dana. Đakovo se prvi puta spominje u poznatim pisanim dokumentima 1239. godine u darovnici hrvatskog kneza Kolomana bosanskom biskupu Ponsi, čime biskupi postaju gospodarima Đakova i Đakovštine. Od tada počinje povijest biskupije u Đakovu. Đakovo je i danas biskupski grad - sjedište Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Godine 1773. Đakovo postaje središte sjedinjenih biskupija Bosansko-đakovačke i Srijemske koje obuhvaćaju sve sjeveroistočne hrvatske krajeve. Imenovanjem Josipa Jurja Strossmayera biskupom 1849. god. razvoj grada je u novom usponu. Biskupsko vlastelinstvo postaje uzorno gospodarstvo sa znatnim prihodima koji velikom biskupu omogućuje neviđene mecenske pothvate u Hrvatskoj (HAZU), a Đakovu s novom katedralom, te brojnim crkvenim i gospodarskim zdanjima daje novo lice.

Đakovo je oduvijek bio obrtnički grad. Godine 1813. osnovano je udruženje obrtnika CEH. Industrijski razvoj je počeo izgradnjom mlinova i ciglana, a brojni obrtnici raznih struka ponudom svojih proizvoda pridonijeli su da je Đakovo, posebno po svojim sajmovima, postalo trgovište poznato u cijeloj Slavoniji. Danas je Đakovo grad s preko 20.000 stanovnika, a s širim gradskim područjem broji preko 30.000 stanovnika.


Grad Đakovo slika 1 Grad Đakovo slika 2 Grad Đakovo slika 3

Korisni linkovi

Divider Konjarik Đakovo

Lokacija


Karta